Lav mad på bål

Lav mad på bål

At lave mad på bål er blevet populær de sidste år. Bålmad kan være mange ting. Det kan være snobrød eller en pølse på pind. Men det kan også være meget avanceret, så Noma´s Michelin stjerner næsten blegner, og så alt midt i mellem.

På dette bålmadskursus kigger vi på den del af bålmadspektret, der svarer til almindelig hverdagsmad på bål. Det vil sige, det mad man vil lave, når man er på tur med rygsæk, i kajak eller kano.

For at lave mad på bål behøver vi selvfølgeligt et bål. Vi starter med at lære om de forskellige i båltyper og deres anvendelse. Du lærer at tænde et bål på en god og sikker måde. Vi lærer også hvilket brænde, der har hvilke egenskaber. For eksempel hvornår er gran bedst eller hvornår er det bedre med bøg eller noget andet løvtræ.

Vi tilbereder mad i gryder, på rist og direkte i gløderne. Vi vil lave mad med det, vi har med hjemmefra, men også supplere med spiseligt fra naturens spisekammer.

Kurset er arrangeret i sammenarbejde med FOF Sydøstjylland. Du kan se flere kurser i Friluftsliv her: Kurser i friluftsliv hos FOF Sydøstjylland

Dato og sted:

Søndag, 28. marts, kl 11.00 – 15.30 (for børn og voksne),

Pris: 550.- (for en voksen og et barn, flere børn kan tilkøbes)

Onsdag, 28. april, kl 17.30 – 21.30 (for voksne)

Pris: 350.-

begge gange her:

Shelter Slaggård Banke Østbirk
Naldalvej 5
8752 Østbirk

Det for du:

I prisen indgår maden, kaffe/te, brænde og brug af udstyr.

Det du selv skal sørge for:

  • Drikkevarer (udover vand og kaffe/te)
  • Tøj og sko efter forholdene
  • Tallerken, kop og bestik
  • Siddeunderlag

Tilmelding:

28. marts: Tilmelding på dette link

28. april: Tilmelding på dette link

Forudsætninger:

Min. antal deltagere: 6

Mere om Outdoor Connection:

Du kan læse mere om Outdoor Connection her