Sheltertur for begyndere

Varighed: 1. aften: Planlægning af turen hos FOF i Horsens, 2. og 3. dag: Overnanting i shelter
Deltagere: 6 - 15
Pris: 650.- /person (plus ca 230,- kr for udgifter til mad)

“Tag på tur i naturen” kursus med overnatning i shelter eller bivuak. Sheltertur for begyndere er i sammenarbejde med FOF Sydøstjylland.

Hvorfor skal du tage på sheltertur for begyndere?

Udover at lave bål og mad vil der også indgå undervisning, hvad man tager med på tur og hvordan man holder sig varm, tør og mæt. At holde sig varm, tør og mæt er udgangspunktet for, at du får en god tur i det fri. På denne kursus for du viden om, hvordan du får planlagt en god tur og hvordan du ført den ud i livet.

Kurset starter med en intro aften på FOF´s lokaler i Horsens. Her snakker vi om alt det praktiske det er godt at vide på forhånd. For eksempel hvad tøj det vil have godt at have med eller hvad bruger du at sove i for at holde dig varmt om natten.

At holde sig varmt, mæt og tørt er det vigtigste på en tur. Det er ikke noget der ødelægger din tur mere end når du er vådt og fryser. Og hvis du oven i købet kommer til at sulte, så er de.

Hvor tager vi på tur?

Tæt ved Vrads Station ligger denne shelterplads med tre shelters. Omgivet af skov, er dette en mulighed for særlig naturskøn overnatning i det fri med gode muligheder for vandreture. Det ligger i Snabegård Plantage, hvor der også ligger den idylliske Snabe Igelsø. Der er heller ikke langt til Vrads Hede med dens smukke hedelandskab.

Du er meget velkommen til at gå en tur i området før vi mødes til selve shelterkurset eller tage en tur om søndagen, når vi er færdige. Der er mange afmærkede ruter i området.

Shelterne ligger omgivet af skov tæt ved Vrads Station

Du kan læse mere om shelterpladsen her: Bryrupbanen, Vrads Station, shelter

 

Turen arrangeres i samarbejde med FOF Sydøstjylland

 

Se flere kurser og ture

 

Mere om programmet

Indhold

1. mødegang foregår hos FOF Horsens. Her snakker vi om, hvordan vi forbereder os til en overnatningstur. Vi gennemgår, hvad vi skal have med af udstyr på selve turen.

2. og 3. mødegang er selve turen. Vi tager ud til en shelter og lærer, hvordan vi laver en lejr og hvordan vi laver bål til både mad og varme/hygge. Vi lærer, hvordan vi holder os varm, mæt og tør på turen. Maden laver vi af råvarer, vi har med hjemmefra og supplerer med det vi kan finde af spiseligt i naturen. Vi kommer til at lave mad på bål og på stormkøkken (Trangia eller lignende).

Værd at vide

 • Indeholdt i prisen:
  • Forplejning: mad/kaffe/te
  • Grej
  • Brænde
 • Medbring:
  • Drikkevarer
  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Varmt tøj efter vejrforholdene
  • praktisk fodtøj
  • Udstyr iflg. listen, som laves sammen på første mødegang

Det vil være muligt at leje noget udstyr hos underviseren. Dette aftales og afregnes direkte med underviseren.